RECOMENACIÓ: ‘VIKINGS’

RECOMENACIÓ: ‘VIKINGS’

 

Víkings és una sèrie de televisió coproduïda entre el Canadà i Irlanda.

Al 2013 es va emetre la primera temporada, seguida de tres. L’1 de febrer de 2017, es va transmetre l’últim capítol de la quarta temporada. Els productors van anunciar una cinquena temporada de vint episodis, la qual es va estrenar el 29 de novembre de 2017.

Vikings és una sèrie que està basada en les llegendes sobre el víking Ragnar Lodbrok, (Travis Fimmel) un dels herois més famosos de la cultura nòrdica que va saquejar Northumbria, França i Bretanya. La sèrie retrata Lodbrok com un guerrer curiós i navegant, tecnològicament innovador, ambiciós i rebel, que fa construir un vaixell al seu amic Floki, per llançar-se a explorar els territoris a l’oest d’Escandinàvia desobeint al cap tribal, Jarl Haraldson , que ordena viatjar cap a l’est (orientació cardinal en què s’especulava amb gran riquesa en aquella època).

 

Arguments

Temporada 1

La sèrie comença amb les aventures del guerrer nòrdic Ragnar Lothbrok, una figura històrica que va viure a l’època medieval. Considerat el descendent d’Odin, Ragnar intenta dominar diversos territoris d’Europa. Amb això, s’enfronta a l’oposició d’Earl Haraldson, un ex guerrer i ara al capdavant de la seva gent, casat amb Siggy, una jove que té la seva fidelitat dividida.

Temporada 2

Passat el temps, ara, Aslaug és la dona de Ragnar, amb qui cria els seus fills. Rollo s’ha convertit en una figura fosca i autodestructiva per la seva vergonya, però eventualment és perdonat per Ragnar -encara que li prohibeix participar en una nova expedició. Floki acaba de construir els seus vaixells, i comença l’expedició. No obstant això, al mig del camí, una tempesta condueix vaixells lluny del destí previst, portant els víkings a Wessex, un regne governat per un rei implacable, Ecbert.

Temporada 3

Ragnar és ara rei de Kattegat. Amb la promesa dels saxones de noves terres, Ragnar porta a la seva gent a una destinació incerta, a la costa de Wessex, per mantenir-se al dia amb les promeses que el rei Ecbert ha promès mantenir. Mentrestant, Ragnar busca alguna cosa més, alguna cosa que troba a la ciutat de París, la capital dels Francs. No obstant això, la ciutat és impenetrable per forces externes, fent que Ragnar i el seu grup de nòrdics s’uneixin per arrencar les parets i cimentar la llegenda dels vikings a la història.

Temporada 4

Ragnar ha de tractar amb Floki, que va ser arrestat per Bjorn a causa d’un crim implacable. A Wessex, es tem la tornada de Ragnar i dels víkings. Després que el seu poble sigui derrotat a París, Ragnar abandona el seu regnat i deixa a Kattegat. Quan torna anys més tard, decideix tornar a Anglaterra per corregir els errors del passat. Amb molts dels guerrers de Kattegat al costat de Bjorn, Ragnar i el seu fill Ivar arriben a Wessex per fer esdeveniments que poden canviar el món dels Vikings per sempre. Mentrestant, Lagertha té la intenció de recuperar el que ella creu que li pertany, prenent mesures dràstiques per fer-ho, provocant que Ivar la reivindiqui.

Temporada 5

La cinquena temporada ens servirà per saber qui ha de ser l’autèntic hereu del llegat de Ragnar. L’equilibri entre tots aquells disposats a governar és fràgil i cada un ha de jugar les seves cartes de la manera més intel·ligent, sense desestimar el camí de la visceralitat

.

 

Personatges Principals
Travis Fimmel és Ragnar Lodbrok: víking amb grans ambicions i convençut que hi ha riques terres a l’oest.

Katheryn Winnick és Lagertha: la dona de Ragnar, amb el qual ha tingut 2 fills, Björn i Gyda.

Clive Standen és Rotllo: el germà de Ragnar, que ha viscut sempre a la seva ombra i el qual s’estima però també enveja.

Jessalyn Gilsig és Siggy: la dona del Jarl Heraldson.

Gustaf Skarsgård és Floki: Gran amic de Ragnar i constructor de vaixells.

George Blagden és Athelstan: Un monje de Northúmbria que és raptat per a Ragnar.

Nathan O’Toole i Alexander Ludwig són Björn Ragnarsson: fill d’en Ragnar. O’Toole l’interpreta en la seva etapa de nen, i Ludwig com adult.

Gabriel Byrne és Jarl Haraldson: el jarl al qual en Ragnar deu obediència.

Alyssa Sutherland és la Princesa Aslaug: La segona esposa de Ragnar.

Donal Logue és el rei Horik de Dinamarca.

Linus Roache és el rei de Wessex.

Els productors, acaben d’ anunciar que la sisena temporada de víkings tindrà 20 episodis i és probable que la seva primera meitat s’estreni al novembre de 2019 i l’altra meitat al 2020.